​Ingrid Therese Tjøsvold (bilde: Norsk Gjenvinning)

Ny direktør i Fagne

Ingrid Therese Tjøsvold (født 1968) er ansatt som direktør i Fagne. Hun overtar etter Magne G. Bratland, som sluttet 1. oktober for å lede Sira-Kvina kraftselskap.

Tjøsvold kommer fra Norsk Gjenvinning som divisjonsdirektør med ansvar for divisjon Vekst, som inkluderer forretningsområdene NG Secure og Norsk Gjenvinning Renovasjon. Hun har over 25 års ledererfaring, blant annet som administrerende direktør i Norge for PEAB Asfalt, CEO-ansvar for RenoNorden Norge ASA, Rieber&Søn Norge ASA og Mesta Drift. I alle disse stillingene har hun skapt gode finansielle resultater ved å strømlinjeforme prosesser, fremme organisatorisk utvikling og kulturbygging.

– Vi i styret er veldig glad for at Ingrid takket ja til stillingen. Med sin lange ledererfaring og solide bakgrunn er vi sikker på at hun er rett person til å videreutvikle nettselskapet i det grønne skifte vi står i, sier styreleder i Fagne, John Harald Jakobsen.

– Vi skal rigge strømnettet for en betydelig forbruksvekst frem mot 2050. Under Ingrids lederskap skal Fagne legge til rette for en omfattende satsing på elektrifisering og bærekraftig verdiskaping. I vår region er utviding av kraftintensiv industri, ferjer, fiskeoppdrett og bilparken bare noe av det som skal gå på fornybar energi i løpet av de neste tiårene, sier Pablo Barrera, konsernsjef i Haugaland Kraft.

– Jeg takker for muligheten og ser virkelig frem til å få bidra inn i den meget kompetente organisasjonen i Fagne. Selskapet har store og viktige samfunnsoppgaver, som å sørge for at strømmen alltid kommer frem, tilrettelegge for å realisere Norges klimamål, samt skape verdier for kunder og våre lokalsamfunn, uttaler den nyansatte direktøren i Fagne.

Ingrid T. Tjøsvold kommer opprinnelig fra Karmøy og er utdannet siviløkonom fra University of Strathclyde, Glasgow. Hun starter i stillingen januar 2023.

For mer informasjon eller kommentarer

Pablo Barrera, konsernsjef Haugaland Kraft AS, mobilnr. 404 69 034
John Harald Jakobsen, styreleder Fagne AS, mobilnr. 982 37 225

(bilde: Norsk Gjenvinning)

Siste nyheter

 • Beskyttet: Planlegg trefelling og meld fra hvor du graver!

  Det finnes ikke utdrag siden innlegget er beskyttet.

  Les mer
 • Varsler kraftig vind – fare for strømbrudd!

  Metrologisk institutt har sendt ut oransje farevarsel for sterk vind fredag 17. februar.

  Les mer
 • Odda i Ullensvang kommune

  Regjeringen gjør endringer i strømstøtteordningen

  Regjeringen la 15. februar frem forslag til endringer i strømstøtten til husholdningene. Strømstøtten skal nå beregnes time for time, husholdningene får mer hjelp om sommeren og ordningen utvides ut 2024.

  Les mer
Se alle nyheter