Kraftlinjer i Vindafjord.

Folkemøte om ny kraftlinje

Fagne inviterer til åpent møte den 5.januar om byggingen av ny kraftlinje i Vindafjord og Tysvær i perioden 2023-2027.

De to eksisterende 66 kV linjene på strekningen Ølen-Våg-Bratthammar er modne for utskiftning og skal erstattes med en ny 132 kV kraftledning. Første delstrekning går fra Ølensvåg transformatorstasjon til Vatnedalsvatnet, med planlagt byggestart i slutten av januar 2023.

Utskiftning og forsterkning av linjene i området er viktig for å ivareta forsyningssikkerheten til Haugalandet på lang sikt. Det er også nødvendig for å øke overføringskapasiteten til en region i kraftig vekst.

I tillegg til at to linjer blir til én, vil antallet master reduseres fra 437 til 141. I byggefasen vil linjetraseen preges av tungtrafikk, skogrydding og helikopterflyging. Fagne ønsker å informere bredt om prosjektet, og inviterer derfor til folkemøter i de berørte kommunene.

Ettersom prosjektet har oppstart i Vindafjord, vil det første folkemøtet fokusere på Vindafjord-delen spesielt. I tillegg gis en generell presentasjon av prosjektet og det blir mulighet til å stille spørsmål. Det vil bli avholdt et eget folkemøte om Tysvær-delen av prosjektet på et senere tidspunkt.

TID: 5.januar 2023 kl 19.00
STED: Skjold Arena, Vindafjord

Velkommen!

Siste nyheter

 • Planlegg trefelling og meld fra hvor du graver!

  Skal du ut og jobbe i hagen i påsken? Husk å gi beskjed til nettselskapet på forhånd dersom du skal felle trær eller grave i nærheten av strømførende linjer og kabler. Det er heller ingen skam å be kvalifiserte fagfolk om hjelp.

  Les mer
 • Varsler kraftig vind – fare for strømbrudd!

  Metrologisk institutt har sendt ut oransje farevarsel for sterk vind fredag 17. februar.

  Les mer
 • Odda i Ullensvang kommune

  Regjeringen gjør endringer i strømstøtteordningen

  Regjeringen la 15. februar frem forslag til endringer i strømstøtten til husholdningene. Strømstøtten skal nå beregnes time for time, husholdningene får mer hjelp om sommeren og ordningen utvides ut 2024.

  Les mer
Se alle nyheter