Slik gjennomføres strømstøtte til boligselskapene

Kompensasjonsordningen for boligselskap (borettslag, boligsameier, boligaksjeselskap mm.) ble vedtatt av regjeringen fredag 21. januar 2022. Strømstøtten utbetales automatisk, men styrene i boligselskapene har ansvar for å kontrollere og rapportere for å sikre riktig utbetaling.

Denne informasjonen er hentet fra nettsidene til NVE.

Støtten utbetales automatisk

Ordningen skal sikre husholdninger som bor i borettslag, sameier, boligaksjeselskap eller ikke seksjonerte sameier støtte for fellesmålt strømforbruk. Dette kan for eksempel være forbruk til oppvarming, varmtvann og varme i fellesarealer.

Støtten beregnes på samme måte som for vanlige husholdninger, og nettselskapet betaler ut støtte automatisk til alle felles målepunkt de har registrert på boligselskapet.

Strømstøtten gjelder for forbruk i perioden desember 2021 ut mars 2023.

Boligselskapene har en plikt til å kontrollere og melde fra til nettselskapene

Nettselskapene har ikke oversikt over hvor mange boenheter som befinner seg bak boligselskapenes felles strømmåler. Derfor vil støtten i utgangspunktet bli utbetalt for hele forbruket og styrene i boligselskapene har ansvar for å kontrollere at støtten blir utbetalt etter gjeldene regelverk.

Dette må du kontrollere og melde fra snarest

 • Boligselskap med felles oppvarmings- eller ventilasjonssystem må kontrollere at ikke mer enn 20 prosent av oppvarmet areal benyttes av andre enn boligselskapets husholdninger (for eksempel til butikklokaler).
 • Alle boligselskap må kontrollere at de ikke kommer til å motta støtte til husholdningsforbruk for mer enn 5.000 kWh per boenhet.

Vil ditt boligselskap få for mye støtte?

Det er viktig at boligselskapene melder inn, hvis de ikke skal kompenseres for hele forbruket. Ta kontakt med oss her.

Denne informasjonen trenger vi fra deg

 • kundenummer
 • målepunkt-ID
 • faktisk andel av oppvarmet areal som benyttes av husholdningene, hvis mer enn 20 prosent av oppvarmet areal benyttes av andre enn boligselskapets husholdninger
 • antall boenheter, hvis støtten overskrider forbruk på 5.000 kWh per boenhet

På NVE sine nettsider finner du svar på noen vanlige spørsmål om regjeringens strømstøtte til boligselskapene.

Siste nyheter

 • Invitasjon: Presenterer fremtidsplaner for strømnettet i regionen

  Statnett og Fagne inviterer til dialogmøte i Haugesund den 1. desember om utviklingen av transmisjons- og regionalnettet.

  Les mer
 • ​Ingrid Therese Tjøsvold (bilde: Norsk Gjenvinning)

  Ny direktør i Fagne

  Ingrid Therese Tjøsvold (født 1968) er ansatt som direktør i Fagne. Hun overtar etter Magne G. Bratland, som sluttet 1. oktober for å lede Sira-Kvina kraftselskap.

  Les mer
 • Hvordan regner du ut strømstøtten?

  Prisområder, gjennomsnittspriser, støttesatser – her forklarer vi hvordan strømstøtten for husholdninger fungerer og hjelper deg med å regne ut hvor mye støtte du får.

  Les mer
Se alle nyheter