FOTO: HAAKON NORDVIK

Konsernsjefen i Haugaland Kraft AS går av med pensjon

Olav Linga slutter i Haugaland Kraft 01.09.2022 etter 18 år som konsernsjef.

Olav Linga fyller 65 år og har vært ansatt i Haugaland Kraft AS siden 2004. Nettselskapet Fagne er en del av Haugaland Kraft-konsernet, som har over 500 ansatte, og er et av de største energiselskapene i Norge. Haugaland Kraft med datterselskaper har over tid hatt en god utvikling og levert gode resultater sammenlignet med andre selskaper i samme bransje.

Linga orienterte høsten 2021 styret om at han ønsket å gå av som konsernleder. Styreleder Petter Steen jr. gir uttrykk for at Linga har gjort en enestående jobb for Haugaland Kraft gjennom 18 år som leder. Han uttaler at det hele veien har vært et svært godt, tillitsfullt og nært samarbeid mellom styret og konsernsjefen.

Har satt dype spor

Styreleder Steen jr. ønsker videre å trekke frem særlig to områder der Linga har satt spor etter seg:

– Olav Linga har, i nær forståelse med styret, vært arkitekt og gjennomfører for de store restrukturerings- og fusjonsprosessene som har gjort Haugaland Kraft til et mye større og mer solid selskap i løpet av hans ledertid. Han har vært en respektert og svært godt likt sjef av konsernets ansatte. Den tilliten han har hatt fra både eierne, styret og de ansatte, har gjort det mulig for han å lede selskapet og utvikle virksomheten på en slik flott måte. Olav har levert langt utover det man til vanlig forventer av en leder. Han vil bli savnet når han går fra bordet, men vi unner ham også å få roligere dager, avslutter styreleder Steen jr.

Olav Linga, konsernsjef Haugaland Kraft

«Det har vært et privilegium å få jobbe med alle de flotte og dyktige folkene i Haugaland Kraft gjennom mange år. Jeg er veldig stolt over det vi har oppnådd sammen»

– Olav Linga, avtroppende konsernsjef for Haugaland Kraft

Linga sier selv at han føler seg privilegert over å ha fått være med på Haugaland Krafts formidable vekst og utvikling siden starten av 2000-tallet.

– Det har vært et privilegium å få jobbe med alle de flotte og dyktige folkene i Haugaland Kraft gjennom mange år. Jeg er veldig stolt av det vi har oppnådd sammen. Takket være utrettelig innsats fra kompetente og dedikerte medarbeidere i hele selskapet er Haugaland Kraft i dag et sterkere og mer konkurransedyktig selskap. Gjennom de siste årene er det blitt gjennomført flere større strukturendringer og oppkjøp som har styrket konsernet til det en ser i dag, avslutter konsernsjefen.

«Raus, inkluderende og klok leder»

Karmøy-ordfører Jarle Nilsen.

Ordfører Jarle Nilsen i Karmøy kommune, største eier i Haugaland Kraft, sier eierne bare må ta til etterretning at Linga har bestemt seg for å slutte etter 18 år i «sjefsstolen».

– Olav har vært en raus, inkluderende og klok leder med gode strategiske og analytiske evner. Sammen med dyktige ansatte, styre og eiere har han ledet arbeidet med å styrke posisjonen til Haugaland Kraft som foretrukket leverandør av kraft og nettjenester til privat- og bedriftskunder over hele Sør-Vestlandet. Olav har posisjonert selskapet som en viktig regionsbygger, som tar samfunnsansvar og yter store ressurser innenfor mange ulike utviklingsprosjekter. Under Olavs ledelse har Haugaland Kraft utviklet nye forretningsområder, økt omsetning og resultat, samt femdoblet selskapets verdier. Eierne takker Olav for godt samarbeid, avslutter Nilsen.

Linga slutter som konsernsjef 1. september, men vil fortsette en tid fremover som rådgiver i konsernet. Prosessen med å rekruttere ny konsernsjef har startet.

Kontaktpersoner:
Styreleder Haugaland Kraft: Petter Steen jr., mobil: 900 19 539
Konsernsjef Haugaland Kraft: Olav Linga, mobil: 911 61 324

Siste nyheter

 • Planlegg trefelling og meld fra hvor du graver!

  Skal du ut og jobbe i hagen i påsken? Husk å gi beskjed til nettselskapet på forhånd dersom du skal felle trær eller grave i nærheten av strømførende linjer og kabler. Det er heller ingen skam å be kvalifiserte fagfolk om hjelp.

  Les mer
 • Varsler kraftig vind – fare for strømbrudd!

  Metrologisk institutt har sendt ut oransje farevarsel for sterk vind fredag 17. februar.

  Les mer
 • Odda i Ullensvang kommune

  Regjeringen gjør endringer i strømstøtteordningen

  Regjeringen la 15. februar frem forslag til endringer i strømstøtten til husholdningene. Strømstøtten skal nå beregnes time for time, husholdningene får mer hjelp om sommeren og ordningen utvides ut 2024.

  Les mer
Se alle nyheter