Varsel om kraftig vind

Det er varslet svært kraftige vindkast for store deler av vårt område onsdag 27. desember.

Gul beredskap

Vinden er varslet å være kraftigst fra Tysvær og innover, indre Ryfylke, midtre/indre deler av Sunnhordland og Hardanger. Vinden forventes å være kraftigst tidlig kveld og vil vare utover natten. Grunnet værmeldingen har Fagne satt gul beredskap og mobiliserer nødvendige ressurser til å håndtere situasjonen så lenge det er nødvendig.

Tar hensyn

Vær oppmerksom på at eventuelle strømbrudd kan ta noe tid å reparere. I slike situasjoner er det utfordrende å rette opp feil. Vi prioriterer alltid sikkerheten til våre ansatte høyt, og det er derfor sannsynlig at feilrettingen under den varslede vinden vil ta lengre tid enn det som er vanlig.

Dette kan du gjøre

Det er lurt å ta høyde for at strømmen kan bli borte i en periode når det meldes om så kraftig vind. Vi anbefaler derfor at du er forberedt dersom strømmen forsvinner.

Dette bør du ha tilgjengelig

 • alternativ oppvarming, f.eks vedfyring
 • batteridrevet lommelykt med ekstra batterier
 • nødvendige medisiner lett tilgjengelig
 • rent vann lagret, samt mat/tørrvarer
 • fulladet mobiltelefon med ekstra powerbank (ekstern batterikilde)
 • batteriradio kan være svært nyttig dersom andre informasjonskilder ikke fungerer

  Dette må du huske dersom strømmen forsvinner

  Som nettkunde hos Fagne mottar du SMS-varsling ved planlagte strømstanser og ved strømbrudd som berører ditt anlegg. Opplever du strømbrudd, men har ikke blitt varslet, bør du sjekke om du har lagt inn korrekt mobilnummer for varsling. Dette gjør du på Min side. Dersom du observerer strømbrudd eller skader på strømnettet, nøl ikke med å kontakte Fagne på telefon 987 05 271.

  Informasjon om strømbrudd og status om pågående utbedringer finner du her.

  Forsøk ikke under noen omstendigheter å flytte på ledninger/kabler som ligger på bakken. Det kan medføre livsfare.