Fjernvarmekunder omfattes ikke av strømstøtteordningen

Kunder med fjernvarme har fått feilaktig fratrekk på fakturaen for desember.

Fagne har fått tilbakemelding fra NVE ved Reguleringsmyndigheten for Energi (RME) om at vår tidligere tolkning av støtte til fjernvarme er feil, og at kunder som har fjernvarme dermed urettmessig har mottatt statens kompensasjon for høye strømpriser i desember.

Utbetalt kompensasjonsbeløp må tilbakebetales

Fagne beklager at utbetalt kompensasjonsbeløp for desember må betales tilbake til oss. Fratrekket som fjernvarmekunder har fått utbetalt på fakturaen sin for desember vil legges til som en egen linje på fakturaen for januar. Beløpet vil merkes med «Kompensasjon staten».

Fakturaen for januar blir sendt ut innen en av de nærmeste dagene.

Du finner mer informasjon på NVE sin nettside.

Har du spørsmål? Kontakt oss:

Vårt kundesenter svarer på generelle henvendelser om nettleie, flytting av strømabonnement, faktura, strømmåler o.l.

Du kan også logge inn på «Min side». Her kan du se ditt forbruk, dine fakturaunderlag, åpne HAN-porten, se målernummer/målepunkt-ID og du kan gi andre tilgang til ditt kundeforhold.

Ring 987 05 271

Mandag til fredag 08.00-15.30.

Siste nyheter

 • Nå starter trinn to for nettselskapets største linjeryddingsprosjekt

  I fjor begynte Fagne med en omfattende skogrydding langs 850 kilometer med høyspenningslinjer i en rekke kommuner i vår region. Arbeidet påvirker flere tusen grunneiere, men er viktig for å sikre strømforsyningen og el-sikkerheten. Nå starter trinn to av prosjektet.

  Les mer
 • Nå endres strømstøtten

  Fra og med 1. september er det timeprisen på strøm som avgjør hvor mye du får i strømstøtte. Strømstøtten slår inn når timeprisen overstiger 70 øre per kWh for strømforbruk inntil 5 000 kWh per måned. Støttegraden vil fortsatt være på 90 prosent. Ordningen gjelder ut 2024.  

  Les mer
 • Styrker strømforsyningen til Bømlo

  Nye undersjøiske kabler skal ivareta forsyningssikkerheten og det økende kraftbehovet til øykommunen Bømlo.

  Les mer
Se alle nyheter